Трявна лого

Позиция на Общинското ръководство на ГЕРБ-Трявна и общинските съветници от ГЕРБ-Трявна във връзка с кризата в Общински съвет Трявна

05-12-2019

Общинското ръководство на ГЕРБ-Трявна и общинските съветници от ПП ГЕРБ-Трявна сме силно обезпокоени от създалата се политическа криза в Общински съвет и невъзможността да бъде сформирано мнозинство и избран председател. Още по-обезпокоени сме от факта, че останалите политически формации нямат ясни публични позиции и прозрачни намерения, а се опитват чрез лични разговори, познанства и приятелства да търсят подкрепа за свой председател на Общински съвет.


Единствено политическа партия ГЕРБ обяви ясна позиция, съобразена с вота на избирателите. ГЕРБ и ВМРО бяха преки опоненти във втори тур на изборите за местна власт. Когато едната партия спечели изборите, другата остава в опозиция, съгласно вота на избирателите и демократичната система на управление. ПП ГЕРБ знае своето място и публично декларира и препотвърждава отредената й позиция, че няма да участва в управлението и няма да издига свой председател, така както са решили жителите на тревненска община. Отговорното и честно политическо поведение изискваше своята позиция да обявят и останалите политически формации. Това би било ясен знак за прозрачност и предпоставка за водене на открити политически консултации за сформиране на мнозинство. Поради липсата на ясни послания и позиции, за жалост вече месец не може да бъде сформирано работещо мнозинство, в резултат на което се стигна и до невъзможността да бъде избран председател на Общински съвет.


Категорично заявяваме, че е недопустимо, заради лични интереси около председателското място и липса на политически опит, потърпевши да бъдат жителите на общината. Затова, след като беше изпуснат шансът Общински съвет да се конституира по най-добрия и правилен начин чрез сформиране на мнозинство, за да бъде преодоляна кризата и безизходицата, за да има работещ Общински съвет и да се вземат важни за жителите на тревненска община решения, оттук насетне ГЕРБ ще подкрепи всеки един кандидат, издигнат за председател.


Призоваваме и останалите политически формации в Общински съвет към повече прозрачност, каквато тревненци заслужават. Апелираме всички тях ясно да заявят позицията си и намеренията си по отношение управлението на общината и избора на председател на Общински съвет. Крайно време е в Трявна да има отговорно политическо поведение от политическите формации и ясни политически послания, позиции и ангажименти.Новини

Цветомир Чернокожев ще играе в Словакия

Ръководството на Академик София осъществи

Повече

Български екип се завърна от мисия в Мали здрав и удовлетворен от постигнатото

Здрави и с отлично изпълнени задачи

Повече

През Балкана към Трявна: По пътя на мечките

60 км. за час и половина показва системата на GOOGLE MAPS

Повече

Пътеки и минало

Събота, 1 август 2020 г. от 9:00 ч. до 17:00 ч.

Повече

Открита процедура за подбор на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Повече

Открита процедура за подбор на проектни предложения за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

МИГ „Дряново – Трявна – в сърцето на Балкана“

Повече

Планирани прекъсвания на електрозахранването през първата половина на месец август

От 03.08.2020 г. до 14.08.2020 г. в периода 08:30 ч. до 16:30 ч.

Повече

Всички новини

Пълен списък на публикуваните новини

Към новините

Още новини, както и решенията на Общински съвет Трявна можете да намерите в портала на Трявна

https://www.gotryavna.bg

Към портала