Трявна лого

Трудова борса в Трявна

05-05-2017

 

Вчера, 04.05.2017 г., в лятната градина на хотелски комплекс „Зограф“ в град Трявна, Дирекция ”Бюро по труда” - Габрово, под патронажа на кмета на Община Трявна, организира и проведе Трудова борса. Борсата беше открита от госпожа инж. Лена Енева директор на дирекция „Бюро по труда“ гр. Габрово.

 

Присъстваха г-жа Цвета Барашка - началник отдел „Посреднически услуги” на Д”БТ” - Габрово и служители от ДБТ.

 

На присъстващите представители на фирми бяха предоставени пакети с информационни материали по схемите на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

 

В Трудовата борса взеха участие 19 фирми, развиващи дейност на територията на област Габрово. Преобладаващи са работодатели от сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, които обявиха 34 свободни работни места. Работодателите се възползваха от възможността да осъществят пряк контакт с търсещите работа, за да осигурят подходящите кадри в сферата на туризма, ресторантьорството и хотелиерството, търговията, услугите и др. Обявените работни места са за готвачи, помощник готвачи,  камериерки, сервитьори, бармани, чистачи, администратори, хигиенисти  и др. Присъстваха и представители на текстилното производство, мебелно производство, търговията, дървообработващата промишленост, производство на изделия от керамика. Представителите на работодателите направиха кратка презентация на дейността на фирмите, информираха за условията на труд и свободните работни места към момента с изискванията за наемане.

 

Свободни работни места за обслужване на туризма заявиха “КА ЕМ Варна“ ЕООД, “Трявна турс 15“ ЕООД, „Томи ЕМ 17“ ЕООД, „Зограф“ ЕООД . Обявени бяха  работни места за патрул, служби за сигурност на „Метал секюрити груп“ ЕООД, тапицер и шлайфист на „Саксо БГ” ООД и др.

 

Представители на фирми от шивашкото производство обявиха места за машинен оператор шиене и  окачествител.

 

Представителите на  “Адеко България“ ЕООД консултираха лицата, проявяващи интерес към работно място – машинен оператор леене на керамични изделия.

 

На Трудовата борса присъстваха 47 търсещи работа лица, които осъществиха пряк контакт с работодателите.

 

Най-голям интерес търсещи работа лица проявиха към фирми, обявили работни места, не изискващи професионална квалификация. С част от търсещите работа лица бяха проведени индивидуални интервюта.за работа и съобразно квалификацията и уменията им получиха предложения за работа.

 

Участници в Трудовата борса бяха удовлетворени от крайния резултат на срещата.