Трявна лого

Веско Хляба в "Айляк Скитник": Научете се да се радвате, заразително е

18-05-2019

 

Клише е, но е вярно: едни хора живеят, други – съществуват. Това каза в редовната рубрика на Дарик радио Веселин Кънчев Василев-Хляба от Трявна. Той допълни, че е открил музиката като най-доброто изкуство, което прониква в сетивата на хората.
 
„Човек трябва да работи над себе си и личната си сетивност, за да изпита удоволствие от всеки един миг. Ето, сега навън вали дъжд, но у дома е толкова уютно и приспивно. Научи ли се човек да се радва, ще се радват и другите около него, то е заразително.“
 
Веско Хляба препоръча някои планински преходи в региона. Сред тях са гара Кръстец-хижа Бузлуджа и гара Кръстец-хижа Грамадлива, както и трите живописни екопътеки – тази над Дряновския манастир (в близост до пещерата „Бачо Киро“), Хотнишката и Еменската. Самият град Трявна също е пълен с история и забележителности. Не особено далеч са и градовете Дряново и Велико Търново.
 
Айлякът Скитник напомни и за двата фестивала, които ежегодно се провеждат в близост – „Ракия Магия“ в с. Ганчовец и Миндя рок фест, съответно през септември и август. Отскоро е и „Греяна Магия“, който се случва през февруари.
 
Колоритният тревненец от няколко години влиза в ролята на Дядо Коледа в една от частните пловдивски театрални трупи и често през годината пътува до града на тепетата, заради което се смята за половин пловдивчанин. Веско Хляба държи пункт за спортни залагания, в който идват основно успели и интелигентни хора, а освен да приема залаганията им, им пуска блус и рок.

 

Чуйте цялото интервю с него тук.

 

Източник: dariknews.bg