Трявна лого

Добрите дела не трябва да останат в сянка

24-04-2019

 

През последните дни минувачите, преминаващи по алеята до Музея на хумора и сатирата, станаха свидетели на преобразяването на част от фасадата му.

 

Това нямаше да се случи без Делян Ангелов, собственик на „Услуги ВТ“. Той е от Велико Търново и е роден през 1989 година. Завършил е „Право“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, но работи в сферата на услугите. Делян е единственият лицензиран коминочистач в България. Уменията му на коминочистач са увековечени и в японски филм, сниман в България и излъчен по националната телевизия на Япония.

 

Вдъхновен от едни от големите индустриалци на Габрово – Иван Хаджиберов и Пенчо Семов, които остават в историята не само с фабриките и иновациите, които въвеждат в следосвобожденска България, но и с голямата си благотворителна дейност и социална ангажираност, Делян Ангелов  и неговият екип почистиха с пясъкоструйка на добра воля част от фасадата на Музея на хумора и сатирата. Графитите, които стояха там от години, вече са в историята.  

 

Това не е първият жест на търновеца към Габрово – преди години отново той почисти две от скулптурите на моста „Игото“, а съвсем наскоро и паметника на Йордан Радославов пред бившия Техникум по текстил.

 

Габровци се славят с това, че знаят за какво си струва да дават, а най-хубавото е, че това вдъхновява за добри дела и хора от други градове.